כנס 100 ימים של טוב משותף | 8.7.2018

100 ימים של טוב משותף – לקראת הבחירות המקומיות

400 איש מכל רחבי הארץ – גאוגרפית ומגזרית – הגיעו ב-8 ביולי 2018 לכנס "100 ימים ראשונים של טוב משותף" של מכון שחרית, לקראת הבחירות לרשויות המקומיות. ראשי רשויות ומתמודדים  למועצות הערים הגיעו בכדי לשמוע ולקבל כלים איך עושים פוליטיקה של טוב משותף ברמה המקומית.

החזון של שחרית מתמודד מול פוליטיקה שטחית ומפלגת, שמגדירה דיכוטומיות צרות, ומציבה אויבים מדומים בטקטיקות של הפרד ומשול. שחרית מציעים פוליטיקה של טוב משותף, שרואה את המגוון האנושי העשיר ומסוגלת להכיל שיח מורכב. פוליטיקה כזאת רלוונטית עוד יותר בזירה המקומית – בעיר או ביישוב ששם מתנהלים החיים עצמם.

הזירה המקומית היא הזדמנות למפגש בין כוחות וזרמים רבים בחברה הישראלית שפועלים לשנות אותה ולקדם את הטוב המשותף בה. הכנס ביקש לבחון הזדמנות זו לעומק.

הכנס התקיים בסימן "100 ימים ראשונים של טוב משותף", מתוך המחשבה, שפעילויות שיחלו בראשית הקדנציה, יתנו את הטון לכל אורכה. הכנס נתן מענה וחשיפה למעגלים השונים הפועלים בשחרית, לצד כלים מקצועיים ותוכניים שהוכנו עם השותפים השונים.

מהלך הכנס

עם דוברי המושב הראשון נמנו ח"כ רחל עזריה, מיכאל ביטון ראש מועצת ירוחם, ח"כ יעקב אשר, סיגל מורן ראש מועצה אזורית בני שמעון, ומודר יונס ראש מועצת ערערה. אלו הציגו פרקטיקות של טוב משותף בתפקידם והאתגר לקיים אותו. כמו כן, שיתפו מניסיונם האישי איך עושים פוליטיקה שבנויה על חיבורים ועל הניסיון למקסם תועלת למקסימום אנשים מקסימום קהילות, במקום פוליטיקה של ״אנחנו והם״.

לאחר מכן באי הכנס התפזרו לסדנאות שונות שהתעסקו בשאלה זו מנקודות מבט שונות. בדת ועיר, בתחבורה, בתעסוקה, בשקיפות, בהתאמה למגדר, בחינוך של טוב משותף, בהתחדשות עירונית, בשיתופי פעולה בין מפלגתיים, בהתמודדות עם "הנהגה משפחתית" בחברה הערבית ומעבר להנהגה מקצועית, בטוב משותף במועצות אזוריות, בכוח רשתות חברתיות, בדיור והסכמי הגג, בכלכלת טוב משותף, בממלכתיות חרדית בערים מעורבות ועוד.

מסדנאות אלה הופקו מסמכים מדיניות שונים, עם הצעות והמלצות לביצוע. לקריאת כל המסמכים לחצו כאן.

בסדנה שעסקה בכוח פוליטי נשי לבחירות המקומיות, ניסו לענות על השאלה המורכבת איך לעשות פוליטיקה אחרת. שיתפו על העשייה ב"רצות ומשפיעות", על הפעילות בתוך המפלגות השונות, בחברה האזרחית וברשויות המקומיות. נשמעו זוויות קוויריות, דתיות, להט"ביות, מזרחיות, פמיניסטיות ונשיות. המשתתפים שיתפו בקשיים, ביקורות וחוסר הסכמות. בשורה התחתונה סוכם ששיתופי פעולה הם המדרגה הראשונה בדרך לטוב משותף.

תמונות נבחרות מהכנס (צילום: יוסף חורי) >>